• Tabaksschuur Amerongen
  • Tabaksschuur Amerongen
  • Tabaksschuur Amerongen
  • Tabaksschuur Amerongen
  • Tabaksschuur Amerongen
  • Tabaksschuur Amerongen

Tabaksschuur Amerongen

Amerongen

Projectleider en adviseur namens het Utrechts Landschap voor de restauratie en inrichting van de oude tabaksschuur bij Amerongen.

In opdracht van Stichting Het Utrechts Landschap maakte VASD interieur & architectuur een ontwerp voor een eigentijds bezoekerscentrum.

De uitdaging lag in het ontwerpen van een nieuwe functie in een beschermd rijksmonument, zonder het contact met de geschiedenis te verliezen. De oplossing werd gevonden in een rechthoekige, transparante doos die tussen de spanten van de oude schuur is geschoven.

Credits

Utrechts Landschap, De Bilt

VASD interieur & architectuur, Amsterdam