Wim Wijsman

Ontwerper, bouwer, beheerder en adviseur

Achtergrond

Wim Wijsman (1960) is sinds 1988 werkzaam als tuin- en landschapsontwerper. Zijn werk onderscheidt zich door een heldere, robuuste vormgeving en een sterke zeggingskracht en beslaat zowel de buitenruimte als de binnenruimte. Het varieert van opdrachten voor landschapsarchitectuur en particuliere tuinen tot het ontwerpen van specifieke interieurs en meubilair.

Een snelle en creatieve geest, de liefde voor het materiaal en het ontwerpproces, een brede kennis van ambachtelijke constructies en een doortastende, pragmatische instelling leiden tot ontwerpen die opvallen door hun combinatie van kracht en schoonheid.

Dankzij een pragmatische benadering, zijn analytisch vermogen en zijn ervaring in het brede werkveld van de tuin- en landschapsarchitectuur overziet Wim Wijsman het grotere geheel.

In zijn werk als opdrachtgever of als opdrachtnemer is hij niet alleen een creatief ontwerper, maar ook een verantwoordelijk bouwer en beheerder die op de juiste momenten zijn netwerk inzet, daadkracht toont en knopen doorhakt.

Wim Wijsman Ontwerp & Advies

Wim Wijsman

Wim Wijsman

Architect

Wim Wijsman
Wim Wijsman

Architect
0654961996

Met ruim 25 jaar ervaring als zelfstandig ontwerper en bouwkundig adviseur binnen de tuin- en landschapsarchitectuur en natuurbescherming, is de synergie in mijn portfolio tussen bouwen, beheren en ontwerpen gerust organisch te noemen. Dit is ook te zien aan het brede werkveld waarop ik me begeef. Zo was ik medeontwerper bij de binnentuinen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel in Den Haag en was ik tien jaar hoofdverantwoordelijk voor het duurzaam beheer, de ontwikkeling en de exploitatie van objecten in eigendom van Stichting het Utrechts landschap, de Utrechtse Molenstichting en Kasteel Loenersloot.